Moerbeke heeft opnieuw eigen politiekantoor

Moerbekenaren kunnen vanaf maandag 4 november opnieuw terecht in een eigen politiekantoor. De voorbije twee jaar moesten ze telkens naar Wachtebeke.

Twee jaar geleden stortte een deel van het plafond van het oude politiegebouw aan het gemeentehuis in. Als tijdelijke oplossing werden de politieagenten ondergebracht in Wachtebeke, maar vanaf 4 november kunnen Moerbekenaren opnieuw terecht bij een wijkkantoor in Moerbeke. Het voormalige Dexiagebouw in de Opperstraat werd de afgelopen maanden opgeknapt.

'Dit was echt wel nodig', zegt hoofdinspecteur Guy Masscho. 'Het is belangrijk dat elke gemeente zijn eigen antenne heeft. Moerbekenaren kenden op den duur wel de weg naar Wachtebeke, maar de aanwezigheid van agenten in het straatbeeld is toch ook belangrijk.' Niet enkel de inwoners, ook het team zelf heeft baat bij een eigen stek. In het kantoor in de Opperstraat komen twee wijkinspecteurs, een administratieve medewerker en Masscho zelf, die er halftijds zal werken. 'Het was druk op het kantoor in Wachtebeke', glimlacht Masscho. 'En onze agenten moesten van zes kilometer verder komen. Niemand had gedacht dat het zo lang zou duren'

Samen met de verhuizing werden ook de openingstijden van de kantoren in Wachtebeke en Moerbeke herbekeken. 'Er werd rekening gehouden met de bereikbaarheid van beide wijkteams, terwijl in elk kantoor een namiddag per week een loket moet open zijn op dezelfde openingsuren als de gemeentediensten', zegt schepen van Communicatie Marc Fruytier (Open VLD). In Moerbeke is het kantoor open op maandag- en dinsdagochtend en donderdagnamiddag.

Alle Moerbekenaren zijn welkom op de officiële opening van het kantoor, op woensdag 13 november om 20 uur.

Bron: Het Nieuwsblad

Labels