Inbraken april 2024

In april 2024 werden er bij Politiezone Regio Puyenbroeck zes inbraken en inbraakpogingen in gebouwen en aanhorigheden aangegeven. Dat zijn er heel wat minder dan in maart 2024 toen er achttien inbraken en pogingen waren en één minder dan in april van vorig jaar. Daarnaast werden er in april 2024 elf effectieve diefstallen uit voertuigen en vier pogingen geregistreerd. 

Lochristi liet in april 2024 twee inbraken en twee pogingen registreren. Vorig jaar waren er in april twee inbraken en pogingen in Lochristi. 

Zelzate kreeg in april van vorig jaar drie inbraken en pogingen te verwerken. In april van dit jaar werden één poging en één effectieve inbraak geregistreerd. 

Moerbeke, dat in april vorig jaar twee inbraken en pogingen liet registreren, bleef in april 2024 gevrijwaard. Ook in Wachtebeke werd in april 2024 - net als in april 2023 - niet ingebroken. 

Diefstallen uit voertuigen

In maart 2024 bleef het aantal diefstallen uit voertuigen beperkt tot drie. In april liep het aantal diefstallen uit voertuigen op tot vijftien, waaronder vier pogingen. Deze vonden nagenoeg allemaal plaats in Zelzate. 

Tips tegen inbraak

Inbrekers laten zich afschrikken door goed beveiligde panden. Hoe langer het duurt voor zij binnen geraken, hoe groter de kans dat zij hun actie afbreken. Maak het ze dus niet te makkelijk en beveilig alle kwetsbare punten. Zorg voor goede sloten en sluit alle deuren en ramen steeds af. Laat geen ramen openstaan tijdens je afwezigheid.

Voor wat diefstallen uit voertuigen betreft is de belangrijkste tip ook de eenvoudigste: sluit het voertuig goed af en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Je kan steeds een diefstalpreventief advies aanvragen bij PZ Regio Puyenbroeck door een mail te sturen naar: pz.regiopuyenbroeck@police.belgium.eu.

Een van onze specialisten komt dan bij je langs en geeft je onafhankelijk, gratis en vrijblijvend advies.

In de meeste gemeenten is er een Buurtinformatienetwerk (BIN). Met deze netwerken wil men het algemene veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en het belang van preventie verspreiden. Door de BIN-netwerken is er een permanente informatie-uitwisseling tussen de lokale politie en de burgers, afgestemd op de specifieke noden van de inwoners.

Wanneer je toch het slachtoffer bent geworden van een inbraak, is het handig om bij de aangifte een overzicht te hebben van je waardevolle spullen. Je kan deze bijhouden met het registratieformulier voor kunstwerken, antiquiteiten en juwelen en met het registratieformulier waardevolle voorwerpen.

 

Labels