Cannabisverkoper gevat

Politiezone Regio Puyenbroeck zet actief in op het beheersen van de drugproblematiek op haar grondgebied en doet regelmatig acties op het gebied van het gebruik van drugs in het verkeer. Daarnaast wordt op basis van politionele informatie ingezet op het op heterdaad betrappen van drugdealers.

Cannabis

Op woensdag 15 maart 2023 deden de politiediensten een actie gericht op de verkoop van drugs. De politie had informatie dat een man cannabis zou verkopen vanuit zijn woning in Zelzate. Verschillende bezoekers die de woning verlieten, konden betrapt worden als afnemer van cannabis. Er werd een huiszoeking uitgevoerd en een 150 gram cannabis en contanten werden in beslag genomen.

De verdachte, een 21-jarige man uit Zelzate, werd in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen van zijn vrijheid beroofd en verhoord door de politie.

Het parket besliste om de man onmiddellijk te dagvaarden in snelrecht. Hij zal zich op 25 april 2023 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor verkoop en bezit van verdovende middelen. Na overhandiging van de dagvaarding mocht de man beschikken.

Drugpreventie

Druggebruik is een maatschappelijk probleem. Voor informatie, advies en begeleiding omtrent druggebruik kan men terecht bij Drugpunt.be, zelfs als het gebruik nog niet problematisch is. Samen met een medewerker wordt gezocht naar de beste begeleiding. Drugpunt heeft ook een preventieaanbod, omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Problematische druggebruikers kunnen voor begeleiding terecht in de verslavingszorg.  

Labels