Actie afleiding achter het stuur

Van donderdag 17/11 tot vrijdag 25/11 neemt Politiezone Regio Puyenbroeck deel aan de geïntegreerde actie tegen afleiding achter het stuur.

GSM achter het stuur

Het gebruik van de gsm achter het stuur is één van de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen en verkeersonveiligheid. Daarom schenkt de Geïntegreerde Politie volle aandacht aan het fenomeen. Er werd vastgesteld dat de gsm doorheen de jaren steeds belangrijker wordt in ons leven. Ondanks de handvrije kits in de voertuigen, wordt de gsm toch vaak achter het stuur gebruikt om berichten te sturen, te filmen, te bellen, te fotograferen,... .

De Geïntegreerde Politie heeft besloten om enkele dagen extra controle op deze problematiek in te stellen. Niet alleen op het gebruik van de gsm, maar ook dat van andere devices en alle andere hanteringen die de concentratie doen verliezen (krant lezen, make-up aanbrengen, eten, haar kammen,...).

Ook het Parket van Oost-Vlaanderen stapt mee in deze nationale actie en zal bij elke vaststellingen van ongeoorloofd gebruik van mobiele apparaten tijdens het rijden overgaan tot een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van de overtreder voor de duur van 8 dagen. De bestuurders van wie de rijbewijzen onmiddellijk worden ingetrokken, zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

#samenvoorveiligheid

Labels