31/05/2021: Resultaten FIPA-actie

Zaterdagavond en de daaropvolgende nacht ging in Oost-Vlaanderen een FIPA- actie door. FIPA staat voor Full Integrated Police Action of een actie waarbij diensten van de Lokale en Federale Politie deelnemen.

Maar liefst achttien politiezones namen deel aan deze actie, samen met vier federale eenheden en drie externe partners uit de private bewaking. Tijdens de actie was er in het bijzonder aandacht voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, het ontraden van inbraken en het opvolgen van verdachte handelingen.

Op het grondgebied van de Politiezone Regio Puyenbroeck werden in totaal 85 voertuigen gecontroleerd. Met behulp van camera's met nummerplaatherkenning (ANPR) werden 4 personen aangetroffen die in het verband gebracht worden met drugsdossiers.

Er werden 108 personen gecontroleerd, waarbij er 7 geseind bleken te staan voor openstaande politionele dossiers. Er werd cannabis en speed in beslag genomen en er werden 5 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld inzake verboden wapens en het bezit van verdovende middelen. Tal van verkeersinbreuken gaven aanleiding tot het opstellen van 27 processen-verbaal.

2 gecontroleerde personen keken te diep in het glas. 5 bestuurders bleken onder invloed te zijn van verdovende middelen. In opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent werd bij 4 personen het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

#Samenvoorveiligheid

Labels