21/10/2021: Lochristi: Grote inbeslagname in dierenzaak

Op dinsdag 19/10 ontving Politiezone Regio Puyenbroeck en de inspectiedienst Dierenwelzijn een verontrustende melding rond dierenwelzijn.

kip

Een bezoeker van een dierenzaak had geluiden gehoord vanuit een loods achteraan de winkel. Aangezien de zaak te Lochristi al enkele dagen gesloten was, werd onze politiezone verwittigd.

Onze interventiediensten gingen ter plaatse en troffen er verschillende honden, katten en kippen aan. De dieren hadden weinig of geen eten en zaten er in hun eigen uitwerpselen.

Dierenwelzijn Vlaanderen werd ingelicht en op woensdag 20/10 namen zij samen met onze diensten negen honden, negentien katten, verschillende vogels, een twintigtal konijnen, een zevental cavia’s, hamsters, muizen en maar liefst zevenenzestig kippen in beslag.

Er werden ook enkele dode dieren aangetroffen. De dieren werden ondergebracht in verschillende asielen.  Dierenwelzijn Vlaanderen stelde proces-verbaal op en de eigenaar zal zich moeten verantwoorden.

In 2019 werden tijdens een gelijkaardige actie in dezelfde winkel al eens drieëntwintig dieren in beslag genomen. De inspectiedienst Dierenwelzijn volgde het dossier de afgelopen jaren van dichtbij op en voerde verschillende controles uit.

Alle meldingen met betrekking tot dierenwelzijn worden ernstig genomen. Wanneer u er getuige van bent dat een dier verwaarloosd of mishandeld wordt, meld dit bij de dienst Dierenwelzijn via onderstaand meldpunt: https://huisdierinfo.be/dierenverwaarlozing-of-mishandeling-klacht-indienen

#samenvoorveiligheid

Labels