16/04/2020 Zelzate: Verdachte van inbraak in seinhuis aangetroffen en aangehouden

Maandag 13 april werd tijdens een grenscontrole door de federale en lokale politiediensten een 37 jarige man aangetroffen die verdacht wordt van een diefstal met braak in een seinhuis in Zelzate.

inbraak

Eerder die dag had een getuige gezien hoe twee mannen het leegstaande seinhuis binnen gingen en allerlei goederen meenamen. Er ging een ploeg van Politiezone Regio Puyenbroeck te plaatse maar er kon niemand meer aangetroffen worden. Na verder onderzoek kon op basis van het ANPR-cameraschild een verdacht voertuig geïdentificeerd worden.

De verdachte, een Poolse onderdaan die in Zelzate woont, werd gearresteerd en overgebracht naar de politiecellen. In zijn voertuig werd een verboden wapen, verdovende middelen en inbrekersmateriaal teruggevonden.

In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen voerden onze diensten een huiszoeking uit op het adres van verdachte. Tijdens deze huiszoeking werden verschillende verboden wapens, drugs en geld teruggevonden. De verdachte komt bovendien ook in aanmerking voor koperdiefstallen.

Het parket Oost-Vlaanderen vorderde voor deze feiten een onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter in Gent besliste om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen, waarna hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Labels