01/01/2021 Oudejaarsnacht in Politiezone Regio Puyenbroeck

De politiezone Regio Puyenbroeck zette tijdens de overgang van oud naar nieuw extra patrouilles in.

kerst

De focus lag daarbij op het uitvoeren van toezicht op de naleving van de coronamaatregelen.

Zij behandelden vier meldingen van vuurwerk in Wachtebeke, één melding in Moerbeke-Waas en 13 meldingen rond het gebruik van pyrotechnische middelen in Zelzate. Op het Hoogbouwplein in Zelzate bluste de brandweer een vuurwerk compound box (grote hoeveelheid vuurwerk in een doos). De verdachten konden niet aangetroffen worden. Hiernaast werden er geen covid-gerelateerde inbreuken vastgesteld.

BOB-wintercampagne

In het kader van de BOB-wintercampagne werd er ook gecontroleerd op sturen onder invloed van alcohol en drugs. Alle gecontroleerde bestuurders legden een negatieve ademtest af

Extra waakzaamheid gevraagd naar aanleiding van verschillende inbraken in Lochristi

De afgelopen dagen stelden wij verschillende inbraken vast in Lochristi.

Op dinsdag 29/12 werd een inbraak en een poging inbraak vastgesteld op twee adressen in Dorp-West. Er werden juwelen gestolen. Op donderdag 31/12 werd twee keer ingebroken, één keer in een appartement in Dorp-Oost en één in een appartement in Dorp-West. Er werden juwelen en geld gestolen. De inbraken gebeurden telkens tussen 18u en 22u en in de meeste gevallen waren de bewoners thuis. De verdachten braken steeds een kipraam open op de eerste of tweede verdieping. Op donderdag 31/12 werd het BIN-netwerk opgestart maar voorlopig is dit zonder resultaat.

We roepen op om extra waakzaam te zijn en verdachte personen/handelingen onmiddellijk te melden via het noodnummer 101. De politiezone voert verscherpt toezicht uit.

#samenvoorveiligheid

Labels