Controleactie asociaal rijgedrag omgeving Sluizeken

Gisterenavond en vannacht controleerde de Gentse politie op overdreven snelheid in de Goudstraat (zone 30) en Dok Zuid (zone 50). Er waren ook mobiele patrouilles in de buurt. Deze controles volgden uit verschillende klachten van buurtbewoners uit de omgeving over asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Daarbij werd vooral overdreven snelheid genoemd, maar ook het frequent negeren van het verkeersbord C1 (verboden toegang voor alle voertuigen) en geluidsoverlast door luide muziek uit de auto’s en brullende motoren bij het frequent optrekken.

De Verkeersdienst van de Lokale Politie Gent stelde zich aan de locaties op met een snelheidsradar. Ter hoogte van Dok-Zuid controleerde de politie ook op alcohol en drugs in het verkeer.

Dit zijn de resultaten:

Aan Dok-Zuid passeerden tijdens de controle 428 voertuigen waarvan er 99 te snel reden (=23%). Elf overtreders kwamen in aanmerking voor intrekking van het rijbewijs. De topsnelheid hier bedroeg niet minder dan 138 km/u. Zeven rijbewijzen werden effectief ingetrokken. Van één bestuurder werd het voertuig geïmmobiliseerd toen bleek dat hij geen rijbewijs bij zich had en eigenlijk al een levenslang rijverbod op zijn naam had staan. Bij de alcoholcontrole hier bliezen van de 48 gecontroleerde bestuurders er twee ‘Alarm’ en één ‘Positief’.

In de Goudstraat (zone 30) werden 60 voertuigen gecontroleerd waarvan er drie te snel reden (=5%).

Daarnaast werden nog 56 andere verkeersovertredingen vastgesteld waarvan 25 parkeerovertredingen en 18 overtredingen negeren verkeersbord C1

Met deze actie wil de Gentse politie kordaat optreden tegen dooddoeners in het verkeer (snelheid, alcohol en drugs), maar ook paal en perk stellen aan asociaal rijgedrag dat de verkeersleefbaarheid van de buurt in het gedrang brengt.

Labels