Onze oriënteringsdag was een voltreffer

In navolging van onze infodagen vond op woensdag 29 maart 2017 onze oriënteringsavond plaats op het Algemeen Politiecentrum Gent. We mochten in totaal een 70-tal personen ontvangen.

De bedoeling van deze avond was om mensen met een zeer grote interesse in een job bij de politie te informeren en te enthousiasmeren om in te tekenen op een individueel opvolgings- en begeleidingstraject. Dit initiatief kadert binnen ons diversiteitsbeleid en heeft tot doel ervoor te zorgen dat ons korps een betere afspiegeling wordt van onze diverse samenleving.

Info en interactie

Na een warm onthaal door de korpschef, kregen 70 geïnteresseerden een uiteenzetting rond alles wat de job van politieambtenaren omvat. Daarna was er tijd voor interactie met onze ambassadeurs uit de rekruteringscampagne. Elke groep kreeg ook een rondleiding op het Algemeen Politiecentrum Gent met focus op het hondenteam, de werking van onze dienst openbare orde en de motor- en fietsbrigade.

Opstart opvolgings-en begeleidingtracjecten

Uiteindelijk hebben 50 van de 70 deelnemers zich gisteren ingeschreven voor het begeleidingstraject. Op basis van een assessment zal voor elk van hen een individueel traject worden uitgestippeld, die hen moet helpen om de selectieproeven van de geïntegreerde politie tot een goed einde te brengen en na slagen dus effectief te kunnen starten aan de opleiding tot inspecteur.

Labels