Veilige feesten!

2016 loopt op zijn einde. Een jaar dat we in België niet rap zullen vergeten maar laten we niet alleen focussen op het negatieve maar zeker ook de vele mooie en hartverwarmende momenten meenemen naar 2017. Iedereen is stilaan klaar om het nieuwe jaar al feestend en dansend in te zetten. Om de jaarovergang op een aangename en veilige manier te laten verlopen, vragen we jullie om op een aantal zaken te letten.

1. Laat foute kerstcadeaus thuis

Laat geen (hand)tassen, reiskoffers of rugzakken onbeheerd achter. En heb begrip als de politie je rugzak controleert. Ze zijn in het straatbeeld aanwezig voor ieders veiligheid dus ook voor die van jou.

2. Iets verdacht gezien? Bel 101!

Wanneer je iets verdacht ziet of opmerkt, meld dit dan meteen aan de politie (bel 101!) zodat wij zo snel mogelijk ter plaatse kunnen komen en tot controle kunnen overgaan.

3. Werk mee…

De politie gaat in deze periode van terreurdreiging meer en ook sneller over tot effectieve controles van personen. Deze controles zijn nodig om ieders veiligheid te garanderen. Wanneer een politieagent je controleert, werk dan mee. De controle zal zo veel vlotter verlopen en dan kan je snel verder vieren.

4. Vuurwerk

Vuurwerk afsteken is in Gent enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari en dan ook nog enkel tussen middernacht en 1 uur. Het is permanent verboden om voetzoekers te doen ontploffen en ook het verbod op (het laten opstijgen van) wensballonnen blijft gelden.

Meer informatie over vuurwerk in Gent vind je hier.

5. BOB bij? Politie Gent blij! :-)

Feest vieren doen we allemaal graag. Maar we geraken ook allemaal graag op een veilige en rustige manier thuis. Daarom is het raadzaam om op voorhand af te spreken wie van de vrienden of familie BOB is.

Niemand gevonden die BOB wil zijn? Geen probleem maar maak dan gebruik van een taxi of de gratis feestbussen van De Lijn.

Nog een kleine tip: je kan je rijbewijs ook verliezen als je dronken met de fiets rijdt. Je brengt immers ook dan nog steeds je eigen veiligheid in gevaar.

6. Ook dieven willen nieuwjaarsgeld

Neem geen onnodige dingen mee wanneer je al feestend de stad in trekt. Tussen al het volk is het gemakkelijk om je bezittingen kwijt te raken. Ook dieven maken - helaas - graag gebruik van deze drukte om je handtas, portefeuille of gsm te stelen. Let dus steeds goed op en laat je gerief zeker niet onbeheerd achter.

Prettige feesten en samen zorgen we voor een veilige en gezonde start van 2017!

Labels