Midwinternachtrun 2016

Zondagavond 18 december 2016 zullen duizenden lopers in het Baudelohof in Gent klaar staan voor de start van hun Midwinternachtrun. Zij die kiezen voor 5 km starten om 20.00 uur, de lopers die gaan voor 10 km starten om 20.45 uur. De aankomst is voorzien op de Vrijdagmarkt.

Bereikbaarheid

Een loopwedstrijd midden in het historische centrum van Gent: hoe geraak je er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. Ze zetten in dit document dan ook graag alle vervoersmogelijkheden even voor jou op een rijtje.

Alle (ondergrondse) parkings blijven bereikbaar.

Parcours

Er is slechts één toer voorzien van 5 km en dus lopen de deelnemers van de 10 km 2x dezelfde toer. De politie maakt het de lopers iets gemakkelijker door het parcours verkeersvrij te maken, met uitzondering van de bussen van De Lijn aangezien die niet omgeleid kunnen worden. Een motard met een rode vlag (kop) en een groene vlag (staart) zal de lopers begeleiden. Van zodra de groene vlag voor de derde keer gepasseerd is, wordt het verkeer terug doorgelaten.

Het volledige parcours kan je hier raadplegen.

Meer informatie over dit evenement vind je terug op de officiële website http://www.midwinternachtrun.be/.

Veel succes aan alle winterlopers!

Labels