Nieuwe combi's

De Interventiedienst heeft zes gloednieuwe combi's in gebruik genomen.

De aankoop van de nieuwe combi's kadert binnen het project voertuigenbeheer, dat op 1 februari 2016 werd opgestart. Het is de bedoeling om het voertuigenbeheer te optimaliseren. Daarbij denken we aan minder, betere en nette voertuigen die bovendien voorzien zijn van kwaliteitsvol materiaal. In het voorjaar wordt een elektronische sleutelkast voor de autosleutels in gebruik genomen waardoor alle aspecten inzake beheer gevoelig zullen verbeteren. Aan de hand van een persoonlijke badge zal de gebruiker de keuze krijgen uit bepaalde voertuigen. Met diezelfde badge wordt het begin- en eind-uur van de medewerker geregistreerd, heeft hij toegang tot bepaalde gebouwen, kan hij inbeslaggenomen voorwerpen opslaan, enz.

De aankoop van zes nieuwe dienstvoertuigen van het type combi is een belangrijke zichtbare stap omdat er zeer goed nagedacht werd over de inrichting en uitrusting.

Deze voertuigen werden op 7 december 2016 door de Interventiedienst in gebruik genomen. Eén combi kost 53.981,79 euro - dat is de aankoopprijs van de combi plus de kosten om het voertuig om te bouwen.

Op basis van een interne bevraging bleek dat de eindgebruikers vooral nood hadden aan bijkomend en nieuw materiaal dat in de combi voorhanden is. Daarom werd elke nieuwe combi uitgerust met extra materiaal, ter waarde van 2.000 euro.

De koffers van de combi's werden zo ingedeeld dat alle materiaal een vaste en unieke plaats heeft. De kofferindeling is voor alle nieuwe combi's dezelfde - zo vindt men in elke combi hetzelfde materiaal op dezelfde plaats terug. Aan de hand van een checklist zal er regelmatig gecheckt worden of alle nodige materiaal nog in elke combi voorhanden en operationeel is.

Door gebruik te maken van een uniek nummeringssysteem kan men steeds makkelijk achterhalen welke materiaalstukken bij welke combi horen.

De interventiekoffer met verzegeling is een nieuw gegeven, dat we hebben overgenomen van Dienst Spoed van het UZ Gent. Door de koffers telkens bij elk gebruik consequent te verzegelen, weet de eerstvolgende gebruiker zeker dat de koffer compleet is. Niet-verzegelde en dus onvolledige koffers moeten naar het operationeel magazijn gebracht worden - daar krijgt men onmiddellijk een verzegelde interventiekoffer in de plaats.

Voor de reiniging van de voertuigen werd in samenwerking met de Stad Gent een project gestart. Weerwerk - een afdeling van vzw Sociale Werkplaats De Sleutel - komt één of twee keer per week onze dienstvoertuigen reinigen en het moet gezegd dat wij zeer tevreden zijn over deze samenwerking.

Nette combi's in het straatbeeld als visitekaartje van ons korps.

Labels