Ook Sammeke gaat naar school

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Her en der in Gent worden boekentasjes klaar gezet. Ook de Gentse politie is klaar voor het drukke verkeer dat de start van het schooljaar met zich meebrengt. Naast het schooltoezicht op 1 en 2 september zullen er rond vier Gentse scholen extra snelheidscontroles zijn gedurende de maand september.

Rond de Gentse scholen geldt een maximum snelheid van 30 km/u, maar uit analyses en klachten blijkt dat nog te veel chauffeurs die snelheidsbeperking aan hun laars lappen.

Samen met het Mobiliteitsbedrijf selecteerde de Gentse politie vier basisscholen waar de Lidar ('superflitspaal') in september post zal vatten. Het project kreeg de naam "Sammeke gaat naar school". Sammeke is voor de gelegenheid de naam van de Lidar en verwijst naar de SAM-technologie van de camera. Grote borden met een afbeelding van een gepersonifieerde Lidar maken passanten attent op de controle.

De scholen worden uitgenodigd om gebruik te maken van de aanwezigheid van de Lidar voor de lessen rond verkeersveiligheid. Kinderen krijgen ook een tekening om in te kleuren.

De stedelijke basisschool Westerhem in Sint-Denijs-Westrem bijt de spits af: de Lidar staat daar opgesteld van 31 augustus tot 7 september 2016. Daarna gaat Sammeke telkens nog een week post vatten bij de gemeentelijke basisschool De Wijze Boom (Sint-Amandsberg), de vrije basisschool Don Bosco (Drongen) en de Vrije Steinerschool De Teunisbloem (Gent).

Labels