Veiligheidsmaatregelen Patersholfeesten

Net zoals tijdens de voorbije Gentse Feesten zullen er ook voor de Patersholfeesten van komend weekend (12 t.e.m. 15 augustus 2016) diverse veiligheidsmaatregelen getroffen worden.

Preventie

Wij roepen iedereen op om waakzaam te zijn en onmiddellijk verdachte personen, voertuigen en pakketten te melden bij de politie via het nummer 101 of door een aanwezige politieagent aan te spreken op straat.

Er wordt gevraagd om zo weinig mogelijk rugzakken, reistassen, handtassen, enz. mee te brengen en deze zeker niet onbeheerd achter te laten.

Bescherming

De Gentse politie zal duidelijk aanwezig zijn tijdens de Patersholfeesten (zowel in uniform als in burger) en daadkrachtig optreden op elk incident. Details hierover maken wij logischerwijze niet publiek. Er zullen - net zoals tijdens de voorbije Gentse Feesten - wel meer sporadische controles uitgevoerd worden van personen met bv. rugzakken en voertuigen. Wij vragen uitdrukkelijk begrip en medewerking voor die controles.

Ook op de toegangswegen naar de Patersholfeesten zullen bijkomende infrastructurele maatregelen getroffen worden. Zo zullen er in bepaalde straten die rechtstreeks toegang geven tot de feestenzone betonblokken worden geplaatst.

Rugzakken en dergelijke zijn niet verboden maar als je er mee rondloopt, is er zeker een mogelijkheid dat je één of meerdere keren zal gecontroleerd worden door de politie.

Zoals steeds - niet enkel dit jaar maar ook de voorbije jaren - zet de Gentse politie maximale middelen in om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Prettige Patersholfeesten!

Labels