Gentse Flikken blijven inzetten op verkeersveiligheid

Politie Gent zet bewust en veel in op verkeersveiligheid. We willen minder ongevallen, minder gewonden en doden en willen dat de voorziene snelheden worden gerespecteerd. Samen met de Lidar ("superflitspaal") en niet-zichtbare flitstoestellen blijven we ook in de toekomst controleacties doorvoeren.

Lidar

De Lidar, alias de "superflitspaal", is alom gekend in Gent. Via verschillende kanalen "informeren" burgers elkaar onderling over de nieuwe locaties van de Lidar. Ook de Politie Gent verspreidde vorige week een tweet met daarin de vermelding van de (toen) nieuwe locatie.

















Als Politiezone Gent kiezen we er voor om de Lidar niet te verstoppen. We zetten bewust en veel in op verkeersveiligheid. Als politiezone willen we minder ongevallen en doden en willen we dat de voorziene snelheid wordt gerespecteerd. De Lidar maakt onderdeel uit van dit actieplan maar daarnaast wordt er ook nog geflitst met andere (niet-zichtbare) toestellen.

De kracht van onze handhaving ligt hem in de combinatie van beiden: inzet van de Lidar enerzijds, inzet van niet-zichtbare flitsers anderzijds.

Snelheids- en alcoholcontroles in één

Het voorbije weekend, in de nacht van vrijdag 8 april en zondagochtend 10 april 2016, organiseerde de Verkeersdienst twee controleacties. In totaal werden 839 voertuigen gecontroleerd: 6% van de gecontroleerde bestuurders werd betrapt op sturen onder invloed van alcohol en één bestuurder testte positief op het gebruik van verdovende middelen in het verkeer. Van vier geïntoxiceerde bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Drie bestuurders mochten hun rijbewijs voor 3 uren achterlaten. Eén bestuurder slaagde er in 2 promille alcohol in het bloed te hebben.

14% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Drie bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor 15 dagen nadat zij aan een respectievelijke snelheid van 90km/h, 95 km/h en 100 km/h door de bebouwde kom scheurden.

Daarnaast werden twee voertuigen in beslag genomen omdat ze geen geldige verzekering hadden.

Bovenstaande resultaten tonen de noodzaak van deze acties aan. Ook de komende maanden zal de Gentse politie blijven inzetten op verkeersveiligheid en controleacties blijven doorvoeren.

Labels