Aanmeldingsplicht voetbalwedstrijden EK 2016

Voetbalwedstrijden van het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk, die op groot scherm voor 100 personen of meer in horecazaken of tijdens evenementen op privaat terrein worden uitgezonden, dienen verplicht aangemeld te worden vóór 1 juni 2016.

Aanmeldingsplicht

Op vrijdag 10 juni 2016 start het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Van 1 april tot en met 31 juli 2016 is er in Gent een specifieke politieverordening van toepassing om dit voetbalfeest in de stad in goede banen te leiden. Horeca-uitbaters of organisatoren van een evenement op privéterrein - die graag één of meerdere wedstrijden tonen voor 100 of meer bezoekers - moeten dit vooraf melden aan de burgemeester met het unieke meldingsformulier 'Kennisgeving uitzendingen op een groot scherm EK voetbal Frankrijk 2016'. Vertoningen op het openbaar domein worden niet toegelaten.

Deadlines

Er gelden aparte deadlines voor de wedstrijden in de groepsfase en voor de latere wedstrijden:

  • Meldingsformulier indienen vóór woensdag 1 juni 2016 = voor de uitzending van de wedstrijden in de groepsfase die tot 22 juni 2016 loopt
  • Meldingsformulier indienen ten laatste drie dagen vóór de uitzending = voor de andere wedstrijden die men wenst uit te zenden

Wie het volledige EK wil tonen, kan dat in één keer melden, vóór woensdag 1 juni 2016.

Vertoningen op het openbaar domein worden niet toegelaten.

Het vertonen van één of meerdere wedstrijden op het openbaar domein, of op een daarbij aansluitend niet afgesloten terrein, is niet toegelaten.

Bij vertoningen die binnen plaats vinden, moet de horeca-uitbater of organisator ervoor zorgen dat de uitzending niet vanaf het openbaar domein of vanaf terrassen kan gevolgd worden. Er geldt een algemeen verbod op vuurwerk en voetzoekers.

Informatie en documentatie

Het formulier, de verordening en de richtlijnen van de UEFA staan op www.stad.gent/ekvoetbal2016.

Indienen van het formulier bij de burgemeester kan op verschillende manieren:

  • Het meldingsformulier online invullen en indienen op de webpagina www.stad.gent/ekvoetbal2016 kan vanaf vrijdag 8 april 2016.
  • Het meldingsformulier downloaden van www.stad.gent/ekvoetbal2016 of via het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent op https://oog.stad.gent en ingevuld doormailen naar ekvoetbal2016@stad.gent of via de post versturen t.a.v. De heer burgemeester - EK Voetbal - Botermarkt 1, 9000 Gent.
  • Het meldingsformulier kan je ook in papieren versie ophalen bij de horecacoach van de Stad Gent, Lies Bonte - Belfortstraat 4, 9000 Gent.

Voor meer informatie of bijkomende vragen kan je steeds terecht bij de Gentse horecacoach (Lies Bonte) en op ekvoetbal2016@stad.gent.

Labels