Preventie(bus) helpt!

Op woensdag 6 april 2016 komen onze diefstalpreventieadviseurs naar jou toe, met een vrachtwagen vol preventietips. Van 10 tot 15 uur staat de preventiebus op het Woodrow Wilsonplein. Kom zeker eens langs - je steekt er vast wat van op!

In 2014 waren er in België meer dan 200 inbraken per dag. Een aantal van die inbraken had zeker kunnen voorkomen worden en daarom besloot de FOD Binnenlandse Zaken een heuse sensibiliseringstoer te organiseren. Van 31 maart tot 10 april doorkruist een inbraakpreventiebus het hele land. Elke dag geven lokale diefstalpreventieadviseurs tips en advies om je beter te beveiligen tegen inbraken en diefstal.

Op woensdag 6 april is het de beurt aan Gent. Vanaf 10 uur kan je terecht op het Woodrow Wilsonplein. In en rond de preventiebus zullen onze diefstalpreventieadviseurs, aan de hand van didactisch materiaal, tonen hoe je je woning zo goed mogelijk kunt beveiligen. Je kan hen ook allerlei praktische vragen stellen over de beveiliging van jouw woning.

In de bus vind je naast folders, brochures en gadgets ook een interactief spel op groot scherm. Met de 'photomaton' kan je een leuk fotosouvenir maken om mee naar huis te nemen. Kortom, een bezoekje aan de preventiebus is de moeite waard. Tot dan?!

Diefstalpreventieadvies

Kan je je die dag niet vrijmaken? Je kan ook een diefstalpreventieadviseur bij jou thuis uitnodigen voor een uitgebreid beveiligingsadvies. Meer informatie vind je hier.

Labels