Infosessie holebi- en transfobie

Op dinsdagavond 24 november 2015 om 19.30 uur organiseert çavaria in Casa Rosa een infosessie over holebi- en transfobie op school, op de werkvloer, thuis en op straat. De Gentse politie komt ook een woordje uitleg geven.

Ondervind je omwille van je geaardheid wel eens pesterijen, ongewenst gedrag en geweld op school, op het werk, thuis of op de openbare weg? Wie licht je daar best over in? Wat kan je er tegen beginnen?

Çavaria, de koepelorganisatie van holebi- en transgenderverenigingen, wil met de infosessie 'Opvallen en rechtslaan' antwoorden op deze vragen formuleren. Verschillende gastsprekers geven uitleg over het fenomeen holebi- en transfobie. Ze lichten de werking van hun organisatie en hun aandeel in de aanpak van holebi- en transfobie toe. Vanuit het Gentse politiekorps komt inspecteur Davy Van Slycken uitleg geven. Hij zal het onder andere hebben over het belang van de aangiftes van dergelijke feiten en over ons meldpunt homo- en transfobie.





Je kan de infosessie gratis bijwonen. Meer info vind je op en inschrijven kan via de website van çavaria of via het Facebook-event.

Çavaria heeft ook een uitgebreide praktische gids 'Opvallen en rechtslaan' voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld uitgebracht. Na de infosessie krijgen alle deelnemers die gids gratis mee naar huis. De digitale versie van de gids vind je hier.

Labels