Het Gentse Kuipke feest!

Van dinsdag 17 tot en met zondag 22 november 2015 vond de 75ste editie van de Lotto Z6sdaagse plaats. De Z6sdaagse lokte, net zoals de voorbije jaren, zo'n 40.000 supporters naar het Gentse Kuipke.

Maatregelen

Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg. Om de overlast tot een minimum te beperken, namen de Stad Gent en de Gentse politie een aantal preventieve maatregelen.

De politie controleerde dagelijks in en rond het Citadelpark op foutparkeren. Gedurende de hele z6sdaagse werden 122 verkeersovertredingen vastgesteld - voornamelijk wegens foutparkeren - en dienden 12 voertuigen te worden getakeld. Daarnaast werden 47 GAS-boetes uitgeschreven voor het innemen van parkeerplaatsen voorzien voor buurtbewoners.

Klachtenlijn

De klachtenlijn, jaarlijks speciaal ingericht door de politie om op die manier snel te kunnen interveniëren wanneer omwonenden hinder ondervinden, ontving twee oproepen.

Optreden politie en security

Door de aanwezigheid van politie en security in en rond het Kuipke kon er bij eventuele problemen snel opgetreden worden waardoor de serene en ludieke sfeer - eigen aan de z6sdaagse - behouden werd. Kleine problemen en discussies konden hierdoor direct in de kiem gesmoord worden.

Verzorgingen

Tijdens deze editie van de Gentse z6sdaagse moesten 100 personen verzorgd worden. Drie bezoekers werden naar het ziekenhuis afgevoerd.

Labels