Met de step, skeelers of skateboard

Met de step, skeelers of skateboard kan je je snel verplaatsen, ook in de stad. Je moet je echter wel aan de verkeersregels houden. Wanneer je niet sneller dan stapvoets rijdt, gelden dezelfde verkeersregels als voor voetgangers. Ben je wel sneller dan stapvoets, dan hou je je aan de verkeersregels voor fietsers.

Wanneer je niet sneller dan stapvoets rijdt

Je gebruikt het voetpad of de begaanbare verhoogde berm. Als die er niet zijn, mag je de begaanbare gelijkgrondse bermen of de parkeerzones gebruiken. Als die er ook niet zijn, mag je op het fietspad rijden, uiteraard zonder er de fietsers en bromfietsers te hinderen.

Wanneer je sneller dan stapvoets rijdt

Je gebruikt het fietspad. Als er geen fietspad is, moet je op de rijbaan rijden. Je mag echter ook de parkeerzones en gelijkgrondse bermen aan de rechterkant van de straat gebruiken. Buitende bebouwde kom mag je je ook verplaatsen op de trottoirs en verhoogde bermen. Autosnelwegen en autowegen zijn verboden terrein. Net zoals fietsers moet je ook zorgen dat je voldoende zichtbaar bent bij slecht weer en wanneer het donker is.

Labels