Halfvastenfoor 2015

Op zaterdag 7 maart 2015 gaat voor de 518de keer de Halfvastenfoor van start op en rond het Gentse Sint-Pietersplein. Tot en met zondag 29 maart 2015 valt er op deze kermis opnieuw heel wat te beleven voor jong en oud, adrenalinezoekers, lekkerbekken en gezinnen.

De Halfvastenfoor begint steeds het vierde weekend voor Pasen en eindigt één week voor Pasen. Dit jaar is dat dus van zaterdag 7 maart (14u) tot en met zondag 29 maart 2015.

Ook dit jaar telt de Halfvastenfoor meer dan 100 attracties, verspreid over drie pleinen: het Sint-Pietersplein, Kramersplein en Sint-Amandplein. De Belleman opent de kermis officieel op zaterdag 7 maart 2015 om 18u.

Openingsuren

De kermis is dagelijks open om 14, 16 of 18 uur tot 22u30 of 24u, afhankelijk van het soort attractie en de dag van de week. Om de overlast voor de buurtbewoners te beperken, wordt een sluitingsuur opgelegd: op vrijdag- en zaterdagavond om 1 uur, de andere dagen om middernacht.

Mobiliteit

In de buurt van de Halfvastenfoor en op de verschillende pleinen worden er parkeerverboden voorzien. De parking onder het Sint-Pietersplein (P10) blijft bereikbaar tijdens de kermis via de Kunstlaan/Overpoortstraat en de Kantienberg. De Gentse politie zal streng optreden tegen foutparkeerders.

De bussen van De Lijn zullen je, via een kleine omleiding, veilig naar de foor brengen. En je fiets kan je ook steeds kwijt in één van de extra fietsstallingen die voorzien zijn in de Kunstlaan.

Meer uitgebreide informatie vind je terug op de website van de Halfvastenfoor.

Labels