Resultaten verkeerscontroles 09-10/10/2021

Afgelopen weekend zaten onze teams niet stil. Op verschillende locaties vonden controleacties plaats tegen de killers in het verkeer (overdreven snelheid, alcohol, drugs).

Zaterdagochtend stelde de politie een controledispositief op in de Franklin Rooseveltlaan. 88 chauffeurs werden gecontroleerd. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol, 1 rijbewijs werd ingetrokken omdat de bestuurder 2,23 promille blies. Ook het rijbewijs van een bestuurder die onder invloed van drugs reed, werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de wijk Nieuw Gent nam de politie zaterdagavond van 28 bestuurders een ademtest af. Eén persoon blies positief (0,87 promille). Omdat dezelfde chauffeur ook een positieve speekseltest aflegde waaruit bleek dat hij eveneens onder invloed van cannabis en cocaïne reed, en hij geen rijbewijs op zak had dat ingetrokken kon worden, ging de politie over tot de inhouding van het voertuig.

Tijdens het weekend stelde de politie op verschillende locaties een anoniem flitsvoertuig op. 6.118 passeerden onze camera, 535 daarvan (9%) reed te snel. 10 snelheidsduivels komen in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. In de Gasmeterlaan (50 km/h) noteerden we een topsnelheid van 134 km/h, in de John F. Kennedylaan werd een voertuig aan 167 km/h geflitst waar de toegestane snelheid 90 km/h bedraagt.

Labels