Resultaten verkeerscontroles weekend 25-27/06/2021

Afgelopen weekend vonden verschillende verkeerscontroles plaats.

Tijdens een controle op alcohol en drugs in het verkeer vrijdagavond controleerde de politie 78 bestuurders ter hoogte van de Krijgslaan en Ottergemsesteenweg. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs. Drie bestuurders reden onder invloed van uitsluitend alcohol, vier onder invloed van uitsluitend drugs (waarvan één taxibestuurder in dienst), één bestuurder reed onder invloed van zowel alcohol als drugs. Alle bestuurders die positief testten op drugs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. De taxibestuurder kon echter geen geldig rijbewijs voorleggen ter intrekking, aangezien dat rijbewijs nog in ons bezit was naar aanleiding van een eerdere vaststelling van, jawel, drugs in het verkeer.

De politie onderschepte een bestuurder met een dubbel levenslang rijverbod. Deze reed met een wagen die niet zijn eigendom was, maar van een familielid. Aangezien het voertuig gekend was bij onze diensten in eerdere vaststellingen, nam de politie contact op met de procureur die de opdracht gaf het voertuig in beslag te nemen met het oog op verbeurdverklaring.  

Zondag controleerde de politie in de Nieuwevaart op boorddocumenten en andere inbreuken. Eén voertuig was niet ingeschreven. De politie zette een voertuig in de klemmen omdat de bestuurder geen geldige verzekering en geen rijbewijs kon voorleggen. Zeven chauffeurs kregen een boete omdat ze geen gordel droegen.

Labels