Resultaten bromfietscontrole 20/02/2021

Zaterdagnamiddag en -avond organiseerde de Gentse politie een grote bromfietscontrole op twee locaties: de Lange Violettestraat en het Woodrow Wilsonplein. Zowel bromfietskoeriers (bv. maaltijdbezorging) als particuliere bromfietsers werden gecontroleerd.

In de Lange Violettestraat (zone 30) controleerde de politie ook op overdreven snelheid. Twee bromfietskoeriers werden geflitst omdat ze te snel reden.

46 bromfietsen werden aan een grondige controle onderworpen, onder andere met de curvometer (‘op de rollen’) om opgedreven bromfietsen uit het verkeer te halen. 10 bromfietsen klasse A, die niet sneller mogen rijden dan 25 km/h, bleken opgedreven om hogere snelheden te halen, vaak tot meer dan 40 km/h. Vijf opgedreven bromfietsen werden gebruikt door koeriers. Eén bromfiets haalde 59 km/h op de rollen. Deze bromfietsen werden geïmmobiliseerd voor 30 dagen en zullen moeten geregulariseerd worden. Twee koeriers reden zonder geldige verzekering.

Tijdens de controle in de Lange Violettestraat negeerde een bromfietser een C1-verkeersbord en vluchtte weg voor de politie in het drukke stadscentrum.  Tijdens zijn vlucht bracht hij verschillende weggebruikers en voetgangers in gevaar. Gelukkig raakte niemand gewond en kon de overtreder gevat worden. Het bleek om een gestolen bromfiets te gaan, de bromfiets werd in beslag genomen.

Labels