Resultaten controlemaatregelen corona + snelheidscontrole

De Gentse politie controleert het naleven van de maatregelen om het coronavirus in te dijken en blijft ook waken over verkeersveiligheid.

Resultaten controlemaatregelen coronavirus

Maandag 30/03 en dinsdag 31/03 hebben wij 39 waarschuwingen gegeven (waaronder 13 voor samenscholing en 14 voor niet essentiële verplaatsing) en 130 pv's (waaronder 38 voor samenscholing en 66 voor niet essentiële verplaatsing).

Resultaten snelheidscontroles 31/03

Gisterennamiddag en -avond controleerde de Gentse politie op overdreven snelheid in de Nieuwevaart en Dok-Noord. Beide locaties bevinden zich in de bebouwde kom, er geldt dus een maximumsnelheid van 50 km/h. 1.886 wagens passeerden onze camera, 46 reden beduidend te snel. Er werden snelheden geregistreerd die absoluut niet thuishoren in de bebouwde kom. In de Nieuwevaart werd een personenauto aan 124 km/h geflitst, in Dok-Noord noteerden we een topsnelheid van 95 km/h. 7 snelheidsduivels zullen hun rijbewijs een tijdje moeten missen. Het feit dat er beduidend minder verkeer op onze wegen is, is geen uitnodiging om de verkeersveiligheid van wie zich toch nog moet verplaatsen in het gedrang te brengen.

Labels