Bijna 14% reed toch nog te snel op de Verkeersveilige Dag

Gisteren vond in de provincie Oost-Vlaanderen de 24ste Verkeersveilige Dag plaats. Deze dag is een herinnering aan de zware kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth. Bij dat ongeval waren meer dan 200 wagens betrokken en er vielen 10 doden en 56 gewonden. Tijdens de Verkeersveilige Dag ligt de focus op snelheidscontroles. Overdreven snelheid is immers een boosdoener in veel ongevallen. Ondanks de aankondiging reed toch nog bijna 14% te snel bij de controles in Gent.

Het gros van de Oost-Vlaamse politiezones, alsook de Federale Wegpolitie, namen deel met extra controles. De Gentse lokale politie stuurde een anoniem flitsvoertuig naar verschillende locaties: Gasmeterlaan, Zuiderlaan, Ottergemsesteenweg, Oudenaardsesteenweg en de Kortrijksesteenweg.

2.376 voertuigen passeerden de camera, 328 (13,8%) reden te snel. Vier snelheidsduivels komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

De Gentse lokale politie streeft ernaar om elke dag tot verkeersveilige dag te maken, met regelmatige controles op verschillende aspecten, zoals overdreven snelheid en alcohol, maar ook gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur.

Labels