Druk Wapenstilstand-weekend voor Gentse Flikken

Tijdens het voorbije verlengde weekend hebben de Gentse Flikken heel wat controleacties uitgevoerd. Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november 2019 deden verschillende diensten diverse controles met toch een aantal opzienbarende resultaten. We geven jullie graag een algemeen overzicht.

Tijdens onze acties werden in totaal tien personen betrapt in het bezit van drugs. Zij kregen allen een ogenblikkelijke onmiddellijke schikking aangeboden voor een totaalbedrag van €1800. Eén drugbezitter kon dit echter niet betalen en werd uiteindelijk gearresteerd. Daarnaast werd ook een drugdealer op heterdaad betrapt. Betrokkene werd aangehouden en bleek ook een aantal fietsdiefstallen op zijn rekening staan hebben. Bovendien werden tijdens deze acties tientallen (vereenvoudigde) processen-verbaal uitgeschreven voor het bezit van drugs (weed, hasj, speed, XTC, cocaïne).

Ook in het verkeer werden het voorbije weekend de nodige controles gedaan.

Tijdens twee van deze acties werden in totaal 33 bestuurders aan een drugtest onderworpen – 12 van hen reageerden positief. Ook hadden 13 bestuurders duidelijk een glaasje te veel op – 10 bliezen positief, 3 alarm. Voor vier bestuurders betekende dit de intrekking van hun rijbewijs voor een periode van 15 dagen.

Daarnaast werd ook de snelheid van 1310 bestuurders gemeten: 1123 hielden zich aan de opgelegde snelheid, 187 helaas niet waarbij we een topsnelheid maten van 142 km/h op een plaats waar je maximum 90 mag rijden.

Tot slot werd tijdens een gecoördineerde controleactie op het zwaar vervoer, samen met de FOD Toezicht Sociale Wetten, in totaal €12115 aan boetes geïnd. Deze boetes werden o.a. uitgeschreven voor het niet respecteren van de rij- en rusttijden, het verkeerd gebruik van de tachograaf, niet correct invullen van de vrachtbrieven, enz.

Dit is maar een klein deel van de totale resultaten. Er werden ook nog “kleinere” acties georganiseerd die minstens even belangrijk zijn om de veiligheid in onze mooie Gentse stad te blijven waarborgen. Bovenstaande resultaten tonen echter aan dat dergelijke controleacties noodzakelijk zijn en ook in de toekomst zullen wij altijd alert en nabij zijn en de strijd tegen alcohol, drugs en overdreven snelheid blijven voeren.

Labels