Controleacties tegen de killers in het verkeer

De Gentse politie trok ook afgelopen weekend de straat op om de killers in het verkeer (alcohol, drugs, snelheid) aan te pakken.

C.R.A.S.H.-actie zaterdagavond en -nacht

Zaterdagavond en -nacht vond een C.R.A.S.H.-actie plaats op de Wiedauwkaai en ter hoogte van Dok-Noord en de New-Orleansstraat. Daarbij werden 920 chauffeurs gecontroleerd op alcohol, 35 onder hen hadden een glaasje te veel op. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Drugs

Tijdens de C.R.A.S.H.-actie controleerde de politie 35 bestuurders op recent druggebruik. 16 bestuurders testten positief. Wie positief test op drugs, moet zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen.

Vier voertuigen geïmmobiliseerd

Een bestuurder wiens alcoholtest aan de Wiedauwkaai 1,95 promille aangaf en daardoor zijn rijbewijs zag ingetrokken worden voor 15 dagen, passeerde later die nacht het dispositief in de New-Orleansstraat en blies daar 1,98 promille. Aangezien de intrekking van het rijbewijs niet het verhoopte effect had, werd na overleg met de procureur des Konings beslist het voertuig van de hardleerse bestuurder te immobiliseren.

Een andere bestuurder, die 1,54 promille blies, kon geen rijbewijs voorleggen omdat het naar aanleiding van een eerdere veroordeling al ingetrokken was en dus al/nog op de rechtbank lag. Ook zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Twee bestuurders die een positieve drugstest aflegden hadden geen rijbewijs op zak: de ene had zijn rijbewijs niet mee, de andere chauffeur, die nota bene nog maar 18 jaar was, had helemaal geen rijbewijs. De voertuigen van deze bestuurders werden ingehouden.

Snelheid

Tijdens de C.R.A.S.H.-actie was er ook aandacht voor overdreven snelheid. Tussen 21u00 en 23u00 stelde de politie een flitsvoertuig op in de Gasmeterlaan, waar een snelheidsbeperking van 50 km/h geldt. In die tijdsspanne passeerden 1.129 voertuigen waarvan er 72 te snel reden. Drie snelheidsduivels (98 – 107 en 120 km/h) komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

Van 01u00 tot 03u00 vond een snelheidscontrole plaats in de Port Arthurlaan. Ook daar geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. Op 281 passages waren er 71 in overtreding; 2 daarvan komen in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs (87 en 95 km/h).

 

Snelheid met interceptie

Gisterennamiddag en -avond, tijdens hevige regenbuien, controleerde de Gentse politie op verschillende locaties in Gent op overdreven snelheid. De motorrijders van de Verkeersdienst haalden de snelste chauffeurs uit het verkeer, en buitenlandse overtreders. Zij kregen de mogelijkheid hun boete meteen te betalen.

Op de Deinsesteenweg (70 km/h) reden 157 voertuigen op 1.080 passages (14,5%) te snel. Een chauffeur die aan 121 km/h voorbij de camera reed, moet zijn rijbewijs 15 dagen missen.

Op de Kortrijksesteenweg (50 km/h) reed 1 op 10 bestuurders te snel (922 passages, 101 overtredingen). Ook daar moest één snelheidsduivel zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren, hij werd geflitst aan 87 km/h.

Labels