Resultaten C.R.A.S.H.-actie 28 maart 2019

In de nacht van donderdag 28 maart op vrijdag 29 maart 2019 ging Politie Gent de baan op voor een C.R.A.S.H.-actie waarbij gecontroleerd werd op alcohol, drugs en overdreven snelheid in het verkeer.

De actie startte om 21.00 uur aan de Nieuwevaart (50 km/u). Van de 774 passerende voertuigen hielden 704 zich aan de snelheidslimiet (91%). Twee bestuurders, die 94 en 97 km/u reden, moesten hun rijbewijs wel meteen voor 15 dagen afgeven.

Later in de nacht verplaatste de controle zich naar de Zuidparklaan. Ook hier is de maximumsnelheid 50 km/u. Tijdens de controle passeerden hier 32 voertuigen waarvan er spijtig genoeg maar 23 niet te snel reden (72%). De actie eindigde om 4.00 uur in de Familie Van Rysselberghedreef.

5,5% reed onder invloed van alcohol en/of drugs

Er werd ook steeds gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. In totaal werden 494 bestuurder getest via sampling. Twaalf chauffeurs bliezen Positief, hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Nog eens twaalf bestuurder bliezen Alarm, hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden. De politie nam ook negen speekseltesten af waarvan er drie Positief waren. Van twee bestuurders werd het rijbewijs 15 dagen ingetrokken. Bij de derde bestuurder was dit niet mogelijk aangezien die al een lopend rijverbod had. Naast drugs had hij ook nog eens te veel gedronken. Op bevel van het parket werd zijn voertuig geïmmobiliseerd. Uiteindelijk reed dus 5,5% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs.

Recidivist al voor de derde keer op twee jaar betrapt zonder rijbewijs

Daarnaast werden nog 33 andere verkeersovertredingen vastgesteld waarvan ongeveer de helft met betrekking tot de boorddocumenten. Eén bestuurder werd tijdens de actie al voor de derde keer op twee jaar tijd betrapt op het rijden terwijl hij geen rijbewijs heeft. In opdracht van het parket werd zijn voertuig geïmmobiliseerd.

Labels