Resultaten fietscontroleactie 04-10-2018: 93 % in orde

Op donderdag 4 oktober 2018 organiseerde de Gentse politie de eerste grote fietscontroleactie van het najaar. Deze actie is intussen een jaarlijkse traditie. Het Sint-Pietersplein is de perfecte locatie aangezien hier veel studenten op de fiets passeren. Vaak ook nieuwe studenten die zich voor de eerste keer met de fiets in een grote stad als Gent wagen. De controle focust op fietsverlichting omdat een goede zichtbaarheid in de donkere maanden van levensbelang is. Daarnaast wordt ook gekeken naar de technische staat van de fietsen. Werken de remmen naar behoren? Heeft de fiets een goed werkende bel? Staan er reflectoren op de fiets?

Er passeerden gisterenavond 3.423 fietsers, daarvan waren er 231 (6,7%) niet in orde. Bij 132 fietsers was het de fietsverlichting die ontbrak of niet voldoende was. Bij de andere ging het eerder om de technische eisen van de fiets. De fietsers konden desgewenst meteen hun fiets laten herstellen of de nodige lichtjes aanschaffen.

Wie tijdens de actie van gisterenavond niet in orde was, kreeg nog geen boete. Maar vanaf vandaag zal er regelmatig gecontroleerd worden op fietsverlichting. Wie dan tegen de lamp loopt, krijgt wel een boete van 58 euro.

Labels