Start fietscontroleacties op 4 oktober 2018 - grote sensibiliserende actie op Sint-Pietersplein

De fiets is een populair vervoersmiddel in Gent. Om het veilig te houden is het wel belangrijk dat je fiets technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. Politie Gent wil de fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Daarom voert zij dit najaar campagne onder de slogan "We zien u graag".

Op donderdag 4 oktober 2018, van 18 tot 21.30 uur, zal de Gentse politie het startschot geven met een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting. Deze actie is ondertussen een jaarlijkse traditie. Net zoals vorig jaar vindt de actie plaats op het Sint-Pietersplein, in het hartje van de studentenstad. Een groot deel van de fietsers in Gent zijn immers student. Tijdens deze actie worden nog geen boetes uitgeschreven.

De actie op 4 oktober krijgt ook de medewerking van de Fietsambassade en fietsherstellingsdienst Pervélo. Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een geheugensteuntje in de vorm van een gele kaart en natuurlijk het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Wie even tijd heeft, kan de verlichting ter plaatse laten herstellen door Pervélo of een setje fietsverlichting (rood en wit lampje) aankopen. Bovendien kan je je fiets laten markeren door de Fietsambassade.

Repressieve controles in het najaar

Nadien zal er op verschillende locaties en data opnieuw gecontroleerd worden en zullen fietsers wiens fietsverlichting niet in orde is wel een boete van 58 euro krijgen. In november volgt dan een grootschalige, onaangekondigde, controleactie, ook op het Sint-Pietersplein.

Pers

Jullie zijn uiteraard ook van harte welkom, om de fiets te laten controleren en om een kijkje te nemen. Op vrijdag 5 oktober verspreiden we de resultaten van de actie.

Labels