Resultaten actie bromfiets dd 09/09/2018

Op zondag 9 september 2018, van 14.00 uur tot 22.00 uur, deed de Verkeersdienst van onze politiezone een actie gericht op de controle van bromfietsen.

Tijdens deze controle werden in totaal 28 bromfietsen gecontroleerd en werden 17 processen-verbaal uitgeschreven.

Er werden zes processen-verbaal uitgeschreven wegens overdreven snelheid bij bromfietsen klasse A (= max. 25km/h). Eén van deze bromfietsen haalde een snelheid van maar liefst 64 km/h. In totaal werden vijf bromfietsen tijdelijk ingehouden bij Politie Gent voor 15 dagen. Een tijdelijke inhouding voor bromfietsen klasse A gebeurt vanaf 46km/h. Na deze 15 dagen mogen ze de bromfiets terug komen ophalen om hem in orde te stellen (= o.a. snelheid laten aanpassen).

Daarnaast werden drie processen-verbaal uitgeschreven wegens overdreven snelheid bij bromfietsen klasse B (= max. 45km/h). Hierbij werden twee bromfietsen tijdelijk ingehouden bij Politie Gent voor 15 dagen. Een tijdelijke inhouding voor bromfietsen klasse B gebeurt vanaf 56 km/h. Ook hier geldt dat de eigenaars hun bromfiets terug mogen komen ophalen na 15 dagen om hem in orde te laten stellen.

Daarnaast werden twee bromfietsen in beslag genomen. Eén wegens het rondrijden zonder geldige verzekering. De bestuurder kreeg hiervoor ook een proces-verbaal.

Een andere bestuurder zijn bromfiets werd voor zes uren in beslag genomen. Deze bestuurder blies positief, reed rond zonder rijbewijs en ook nog eens aan een overdreven snelheid. Deze bestuurder kreeg uiteraard ook een proces-verbaal mee naar huis.

Tot slot werden nog zes andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Deze cijfers tonen aan dat controles een noodzaak zijn én blijven. De Verkeersdienst van Politie Gent zal ook in de (nabije) toekomst controles blijven uitvoeren. Veiligheid in het verkeer is én blijft een prioriteit voor onze zone, niet alleen vandaag, morgen maar elke dag van het jaar.

Labels