Resultaten controleactie alcohol en drugs in het verkeer dd 02/09/2018

Zondagochtend 2 september deed onze Verkeersdienst, samen met enkele collega's van het Commissariaat Wondelgem, een controleactie gericht op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Van 05.30 uur tot 08.00 uur stonden zij opgesteld op de Wiedauwkaai in Gent.

Tijdens deze controle werden in totaal 48 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Daarnaast werden 15 speekseltesten afgenomen in het kader van drugs in het verkeer.

In totaal bliezen vijf bestuurders positief, twee bestuurders alarm én werden er 10 positieve speekseltesten afgenomen.

Het rijbewijs van drie bestuurders werd ingehouden voor zes uren. Van twee bestuurders werd het ingehouden voor drie uren.

Het rijbewijs van acht andere bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen: 2 wegens combinatie alcohol + drugs in het verkeer en 6 wegens het gebruik van drugs in het verkeer.

Naast deze opvallende cijfers, werden nog zes andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Besluit

Niet alleen alcohol is een belangrijke oorzaak bij ongevallen, ook drugs heeft een nefaste invloed op de rijvaardigheid.

Bovenstaande cijfers leren ons dat we moeten blijven inzetten op controleacties gericht op alcohol en drugs in het verkeer. De Verkeersdienst van Politie Gent zal - samen met andere diensten van ons korps - ook in de nabije toekomst controles blijven doorvoeren. En samen gaan we voor #goforzero!

Labels