Resultaten verkeerscontroles op 15 augustus 2018

Alcoholcontrole aan Dok-Noord

Op 15 augustus hield de Verkeersdienst van Politie Gent van 5.30 tot 7.45 uur een alcoholcontrole aan Dok-Noord. 61 bestuurders werden gecontroleerd. Vier van hen hadden een ademtest met als resultaat 'Alarm'. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden.

Zes bestuurders bliezen positief waardoor zij hun rijbewijs voor 6 uur kwijt. Daarnaast werden nog tien andere overtredingen vastgesteld, vooral wegens niet-verzekerde voertuigen.

Actie boorddocumenten aan Nieuwevaart en Gasmeterlaan

Op woensdag 15 augustus organiseerde de Verkeersdienst van Politie Gent van 14.00 tot 22.00 uur een actie op de Nieuwevaart en de Gasmeterlaan die vooral gericht was op het controleren van de boorddocumenten. Overtredingen gaan dan van niet verzekerde voertuigen, technische keuring die verlopen is, geen houder zijn van een rijbewijs of het niet bij hebben, niet voldoen aan de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs tot oneigenlijk gebruik van een buitenlandse nummerplaat. In totaal werden 31 overtredingen vastgesteld. Daarnaast hadden vijf bestuurders met een buitenlandse nummerplaat een boete openstaan die ze nog niet betaald hadden. Het ging hier om 535 euro in totaal.

Tijdens de controle heeft de politie ook 23 ademtests afgenomen. Eén buitenlandse bestuurder had een positieve ademtest wat hem 1.260 euro heeft gekost.

Daarnaast werden nog 39 andere verkeersovertredingen vastgesteld, vooral voor het niet dragen van de gordel en verkeerd parkeren.

Labels