Grote actie boorddocumenten: meer dan 70.000 euro aan (achterstallige) boetes en belastingen

Gisteren (07.06.2018) organiseerde de Verkeersdienst van de Gentse lokale politie een controle op boorddocumenten. Tijdens zo'n controle is er extra aandacht voor buitenlandse chauffeurs die hier openstaande boetes hebben staan, of chauffeurs die in België gedomicilieerd staan maar met een buitenlandse nummerplaat rijden en pp die manier verkeersbelastingen ontwijken.

De actie kreeg medewerking van inspecteurs van de Vlaamse Belastingsdienst en de FOD Douane en Accijnzen.

De controle vond plaats tussen 14 en 22 uur op de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart.

Er werden 10 openstaande boetes bij buitenlandse chauffeurs geïnd (1.153 euro). Daarnaast botste de controle op twee voertuigen die onterecht gebruik maakten van een buitenlandse nummerplaat, deze nummerplaten werden ingehouden.

De politie nam ook drie niet-verzekerde voertuigen in beslag en schreef nog boetes uit voor 11 verlopen technische keuringen en 11 bestuurders die geen houder van een rijbewijs waren.

De Vlaamse Belastingsdienst inde voor 15.955,77 euro aan niet betaalde verkeersbelastingen en bijhorende boetes. De voertuigen van vier bestuurders die niet onmiddellijk konden betalen (goed voor een totaalbedrag van 14.495 euro) werden in beslag genomen

De inspecteurs van FOD Douane en Accijnzen inde 16.178,85 euro aan achterstallige boetes naar aanleiding van een gerechtelijk vonnis. Ook hier dienden zes voertuigen in beslag te worden genomen voor een bedrag van 24.331,91 euro. Een bestuurder die betrapt werd op het rijden met rode gasolie diende een boete van 500 euro te betalen.

Labels