Fietscontrole 07-03-2018

De Gentse politie controleerde gisteren op twee locaties op fietsverlichting. Een eerste controle vond plaats op de Burggravenlaan (ter hoogte van het kruispunt met de Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt met de Krijgslaan) tussen 16 en 18 uur. Daar kregen vijf fietsers een boete omdat ze door het rood licht reden. Eén fietser werd betrapt met een gsm in de hand, en nog een andere fietser kreeg een boete omdat hij op het voetpad reed.

Ter hoogte van het kruispunt met de Krijgslaan vlogen 37 fietsers op de bon omdat ze de tijdelijke verkeersborden C11 (fietsers niet toegelaten wegens wegenwerken) negeerden. Het fietspad is daar wegens wegenwerken niet toegankelijk, en het is te gevaarlijk om op de rijbaan te fietsen.

Voor de tweede controle stelde de politie zich op in de Coupure Links,van 19 tot 21.30 uur ter hoogte van de Rozemarijndoorgang en het kruispunt met de Ekkergemstraat. Daar reden 14 fietsers zonder fietsverlichting.

Fietsers die in orde waren, kregen een balpen met een uitrolbare banner waarop de Fietswijzer van de Gentse flikken nog eens uit de doeken wordt gedaan: zorg voor goede fietsverlichting, kruip niet dronken op je fiets, en laat die gsm in je zak zitten terwijl je fietst.

Labels