Twee winkeldieven gevat

Op maandag 11 september 2017 werden rond 14.30 uur twee winkeldieven gevat in de omgeving van het Woodrow Wilsonplein (Shoppingcenter Zuid). Een winkeldetective van de winkel H&M zag dat twee mannen de winkel verlieten met goederen die ze niet aan de kassa hadden aangeboden. Hij verwittigde de politie en kon een persoonsbeschrijving geven van de verdachten. Kort nadien merkte de politie in de Gustaaf Callierlaan een voertuig met Franse nummerplaat op. De twee inzittenden voldeden aan de persoonsbeschrijving gegeven door de winkeldetective.

Bij controle van het voertuig werden in de koffer kledingstukken (jeansbroeken) aangetroffen afkomstig van de winkel H&M en de winkel Celio. De waarde van de aangetroffen goederen bedroeg +- 600 euro. Er zijn aanwijzingen dat de dieven op professionele wijze te werk gingen bij de feiten. De twee verdachten werden gearresteerd en hun wagen werd in beslag genomen.

De eerste verdachte betreft een 33-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit en met woonplaats in Frankrijk. Hij wordt vandaag in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding.

De tweede verdachte, een minderjarige, mocht na verhoor beschikken.

Labels