Weekend zonder alcohol en start BOB-zomercampagne: 8 rijbewijzen ingetrokken

Afgelopen weekend werd de BOB-zomercampagne gelanceerd met een weekend zonder alcohol. Er werd in het ganse land gecontroleerd op alcohol in het verkeer, ook door de Gentse politie. Tussen vrijdagavond 9 juni 2017 om 20 uur en maandagochtend 12 juni 2017 om 2 uur stelde de politie op 13 locaties in Gent een controledispositief op. 64 politiemannen en -vrouwen namen deel aan de acties. Samen controleerden zij 1.805 bestuurders. 40 onder hen (2,2%) hadden te diep in het glas gekeken. 32 bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in het bloed, 5 van hen zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast werden er ook 9 speekseltests afgenomen met het oog op het detecteren van drugs in het verkeer. Bij twee chauffeurs was deze test positief, ook zij moeten hun rijbewijs 15 dagen missen.

De politie had ook oog voor andere overtredingen. Ze controleerde 737 voertuigen op snelheid. 45 van hen reden te snel. De snelheidsduivel die aan 104 km/u door de Godshuizenlaan (bebouwde kom, maximumsnelheid 50 km/u) raasde, moest zijn rijbewijs inleveren, eveneens voor 15 dagen.

Daarnaast werden nog 32 boetes uitgeschreven voor overtredingen inzake boorddocumenten, het rijbewijs en het dragen van de veiligheidsgordel.

Het feit dat ondanks de aankondiging van het weekend zonder alcohol en de BOB-campagne toch nog 40 bestuurders gevat werden met (meer dan) een glaasje te veel op, toont aan dat controles nodig blijven.

Labels