Resultaten weekend zonder alcohol

BOB gaf niet thuis in wat zijn weekend moest worden.

Naar aanleiding van het weekend zonder alcohol (van vrijdagavond 13 januari tot maandagochtend 16 januari 2017) organiseerde de Gentse politie verschillende acties. Er werd gecontroleerd in Wondelgem (Vroonstalledries), Gentbrugge (Brusselsesteenweg), Sint-Denijs-Westrem (Kortrijksesteenweg) en Gent centrum (Sint-Annaplein en Godshuizenlaan).

In totaal werden 904 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Maar liefst 36 bestuurders (4%) bleken meer alcohol in het bloed te hebben dan wettelijk toegelaten. Van 11 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, 18 bestuurders zagen hun rijbewijs voor 6 uren ingehouden worden en 7 bestuurders dienden hun rijbewijs voor 3 uren in te leveren. Opvallend waren het hoog aantal bestuurders die grote waarden lieten optekenen tijdens de ademanalyse. Zo werden waarden genoteerd van 1.25 mg/l, 1.14 mg/l, 1.12 mg/l en 1.10 mg/l opgetekend. Al deze bestuurders hadden dus een alcoholpromillage van meer dan 2.5 promille.

Naast de alcoholcontrole werd ook gecontroleerd op boorddocumenten en het dragen van de veiligheidsgordel. Zo werden er 3 voertuigen in beslag genomen wegens vermoeden van niet-verzekering, bleken 2 bestuurders niet te beschikken over een geldig rijbewijs en 2 van voertuigen was de technische keuring verlopen. 8 bestuurders kregen een boete omdat ze de veiligheidsgordel niet droegen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij de gsm gebruikte achter het stuur.

Labels