Extra snelheidscontroles haven

De bedrijven in de Gentse haven zorgen voor heel veel tewerkstelling en economische groei in de regio. Dit brengt natuurlijk ook heel wat woon-werkverkeer met zich mee. Jammer genoeg blijkt uit klachten die de politie ontvangt van inwoners van Oostakker dat er te vaak te snel gereden wordt op de aanrijroutes naar de haven, zoals de Bredestraat, Sint-Laurentiuslaan en Wittewalle. Deze snelheidsovertredingen brengen de verkeersveiligheid en zeker de verkeersleefbaarheid in het gedrang.

Daarom zal de Verkeersdienst van de Gentse lokale politie tijdens de maand augustus verschillende gerichte snelheidscontroles organiseren op deze trajecten. Naast de anonieme flitsvoertuigen zal ook de 'superflitspaal' ingezet worden. Ook onze motards nemen deel aan de acties, zij rukken erop uit om laagvliegers te onderscheppen. Snelheidsovertredingen worden fiks beboet, je houdt je dus beter aan de maximum snelheid. Voor wie de borden gemist heeft: die bedraagt daar 50 km/u.

Ook de bedrijven in de havenregio worden aangemoedigd om hun personeel te sensibiliseren.

Van 10 tot 17 augustus 2016 stond de Lidar opgesteld in de Bredestraat. 2,34% van de wagens die er in die periode passeerden reden te snel.

De controles worden tot eind augustus verder gezet, zowel met de Lidar als met anonieme flitswagens.

Labels