Autokraker op heterdaad betrapt

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 augustus 2016, omstreeks 05u00, werd een persoon op heterdaad betrapt bij het plegen van een autokraak op een parking gelegen aan de Rosa Geingerstraat in Gentbrugge.

Een buurtbewoner had vastgesteld, toen hij in zijn wagen wou stappen om naar zijn werk te vertrekken, dat een ruit van zijn wagen was ingeslagen. Op dat moment merkte hij een persoon op in een andere geparkeerde wagen. Bij deze wagen was ook een ruit ingeslagen. Toen de man die in de wagen zat, merkte dat hij gezien was, poogde hij te vluchten. De buurtbewoner kon hem tegengehouden en er ontstond een schermutseling. Op dat moment kwam de politie ter plaatse en kon de inbreker inrekenen. De politie was kort voordien verwittigd door buurtbewoners die op straat geluid van glas hadden gehoord en de autokraker hadden bezig gezien.

De verdachte werd in het bezit gevonden van 2 gestolen GPS-toestellen en een GPS-houder/oplader.

Aan 4 geparkeerde voertuigen werd braakschade vastgesteld (autoruit ingeslagen).

De verdachte, een 30-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, zonder gekende woonplaats, werd gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij werd aangehouden.

Labels