Straatcontrole door STROP levert opnieuw mooie resultaten op

Op dinsdag 24 mei 2016 organiseerde Politie Gent een actie STROP in de omgeving van de Brugsepoort met een mooi resultaat.

De politie heeft vier personen kunnen aantreffen met een bevel tot aanhouding. Eén van hen, een 23-jarige man, kwam bovendien in aanmerking voor twee diefstallen in voertuigen waarvan camerabeelden waren. Zij werden overgebracht naar de gevangenis.

Daarnaast kon de politie een drugsdeal vaststellen op de parking van de Carrefour op de Bevrijdingslaan. Ze schreven ook vijf pv's uit voor drugsbezit.

Hardrijder onder invloed van drugs

De actie kende nog een spannend einde toen een voertuig aan zeer hoge snelheid de Hamerstraat (zone 30) kwam ingereden waar de politie de controle net afrondde. Op dat moment waren er nog kinderen buiten aan het spelen. De bestuurder reageerde niet op de aanmaningen van de politie om te stoppen en reed zelfs recht naar enkele inspecteurs toe waardoor die moesten wegspringen. Er volgde een korte achtervolging waarbij het voertuig zich vastreed in een doodlopende straat. De 22-jarige bestuurder werd opgepakt. Hij was onder invloed van drugs en de politie vond ook drugs in zijn voertuig. Zijn voertuig werd bovendien in beslag genomen aangezien het niet verzekerd was. Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, heeft de verdachte weerhouden. Hij zal voorgeleid worden voor gewapende weerspannigheid.

Wat is S.T.R.O.P.?

Ons STROP-team blijft haar meerwaarde bewijzen in de aanpak van criminaliteit in onze stad. S.T.R.O.P. staat voor: 'Samen Tegen Rondtrekkers, Overlast en Plegers'. De deelnemers aan de acties zijn vrijwilligers uit de verschillende diensten van het Gentse korps. Tijdens de acties leren zij veel bij over vb. controles op drugs, vervalste papieren, enz. Kennis die zij kunnen meenemen in hun werk bij hun vaste dienst.

Dat kan tellen…

Het STROP-team werd nog geen 5 jaar geleden opgericht in november 2011 en heeft intussen al ongeveer 480 acties gedaan. STROP staat jaarlijks garant voor het oppakken van geseinde personen, druggebruikers/-dealers, personen die in aanmerking komen voor allerlei gepleegde misdrijven, …. Tijdens de acties hebben ze tot nu toe maar liefst 4.250 personen gevat met drugs, wapens of gestolen goederen. 433 gestolen voorwerpen werden teruggevonden. Ook hebben ze 830 wapens en een mooie som van 166.623 euro in beslag genomen.

De voorbije jaren werden 543 personen gearresteerd tijdens STROP-acties. Daarnaast hebben ze 258 personen bestuurlijk van hun vrijheid beroofd wegens illegaliteit of verstoren van de openbare orde. Bovendien slaagden ze erin om 729 geseinde personen aan te treffen.

Het STROP-team verzekert een versterkte aanwezigheid op straat, daar waar het nodig is. Zij zorgt voor politieaanwezigheid in de moeilijke buurten en zal dat ook in de toekomst blijven doen.

Labels