Buitenspeeldag 2023 - een terugblik

Voor het tweede jaar op rij, zorgde het lentezonnetje voor een talrijke opkomst van jongeren en kinderen op de buitenspeeldag op woensdag 19 april 2023. Samen met enkele begeleiders van vzw Jong en andere organisaties uit de buurt was ook Politie Gent weer van de partij om op een speelse en sportieve manier verbinding te maken met de aanwezigen.

Buitenspeeldag El Paso_4

Op het Dracuna-speelplein kon de bokstraining van Selim Kubat op veel bijval rekenen. Niet enkel de ‘vaste crew’ van jongeren en politiemensen waren aanwezig, maar ook nieuwelingen waren enthousiast om te participeren aan een sessie. Ook een demonstratie van enkele politiehonden - met uitleg van de begeleiders over de vele mogelijkheden van een politiehond - lokte veel toeschouwers.

In het El Paso-parkje konden jong en oud zich amuseren op een parcours met de promillebrillen. Sportievelingen speelden voetbal, participeerden aan een bokstraining of werden uitgedaagd om hun conditie te tonen tijdens enkele crossfitoefeningen. Ondanks het feit dat het voor vele van de aanwezige jongeren vastenmaand is, hadden ze toch nog energie voor deze fysieke activiteiten.

Naast het gezonde en sportieve karakter van deze buitenspeeldag, is het vooral het samenzijn en de small talks die van deze namiddag een succes maken.

Labels