Graffiti fleuren toezichtsruimtes voor minderjarigen op

De Gentse flikken nodigden twee graffitiartiesten uit om de toezichtsruimtes voor minderjarigen onder handen te nemen en te transformeren tot aangename en rustgevende kamers.

Graffiti Djoels hertje

Het opsluiten van een minderjarige kan een enorme emotionele en psychologische impact hebben. De Gentse politie wil deze impact zo minimaal mogelijk maken door de ‘kindreflex’ toe te passen en hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  Sommige (zelfs zeer jonge) kinderen begaan frequent misdrijven en vormen effectief een gevaar, maar zijn tegelijkertijd ook slachtoffer. Bij gebrek aan andere mogelijkheden en in afwachting van beslissingen die door verschillende instanties moeten worden genomen, worden de minderjarigen vaak bij de politie ondergebracht omdat er niet onmiddellijk een andere oplossing voorhanden is. De gemiddelde opsluitingstijden van minderjarigen zijn onder andere daardoor soms lang.

Om die redenen wilden wij de drie toezichtsruimtes voor minderjarigen aantrekkelijker maken. We nodigden twee graffitiartiesten, Djoels en Klaas Vanderlinden, uit om zich uit te leven op de kale muren en de toezichtsruimtes zo te transformeren tot een aangename en rustgevende plaats. En daar zijn de beide kunstenaars goed in geslaagd. Door de ruimtes ‘open te trekken en leefbaarder te maken’ creëerden ze een aangename omgeving om even tot rust te komen en te bezinnen. Bovendien kunnen de fantasieprikkelende graffiti de gebruikers inspiratie geven en stimuleren tot creativiteit.

Graffiti Klaas

Graffiti Klaas Vanderlinden

Graffiti Djoels tijger

Graffiti Djoels

Graffiti Djoels hertje

Graffiti Djoels

Labels