Zomerbob: meer dan 1 op 5 heeft te veel op (controle 01-07-2018)

De zomer is overduidelijk in het land! Het WK voetbal, terrasjes, BBQ,… er is altijd wel een reden om gezellig samen te komen met vrienden en familie. Geniet ervan, maar vergeet BOB niet in alle zomerpret. Zondagochtend in de vroege uurtjes controleerde de Gentse politie op alcohol in de Zuidbuurt en stelde vast dat meer dan 20% van de chauffeurs te veel gedronken had om nog veilig te rijden.

De politie controleerde 69 bestuurders, daarvan hadden er 14 meer dan een glaasje op. Vooral het grote aandeel van chauffeurs die positief bliezen en dus een hogere alcoholconcentratie lieten optekenen, valt op: het gaat om 11 bestuurders die meer dan 0,80 promille bliezen. De hoogste waarde bedroeg 2,87 promille. Deze en een andere chauffeur moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen.

Nog twee chauffeurs testten positief op drugs, ook zij moeten zich de komende twee weken op een andere manier verplaatsen.

Een Franse chauffeur die positief blies, moest de boete van 1.260 euro meteen ophoesten.

Laat je zomerpret niet bederven door een boete en een inhouding of intrekking van je rijbewijs! Wie alarm blaast, ziet, naast een boete, zijn rijbewijs ingehouden voor 3 uur. Wie positief blaast moet het 6 uur zonder rijbewijs stellen, of moet het bij hogere promillewaardes zelfs 15 dagen of langer missen.

Labels