Welkom aan 77 nieuwe Gentse flikken!

Op donderdag 10 december 2015 legden 77 medewerkers van onze politiezone de eed af. Onder hen 74 operationelen en 3 burgerpersoneelsleden - 50 mannen en 27 vrouwen. Bijzonder dit jaar is dat alle eedafleggers behoren tot één en dezelfde directie, met name de Directie Operaties. De nieuwe Gentse flikken legden de eed af in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis, onder het toeziend oog van hun respectievelijke diensthoofden, korpschef Filip Rasschaert en burgemeester Daniël Termont.

Uw politie altijd nabij

Het Gentse korps blijft investeren in haar personeel: sinds 2011 legden 234 personeelsleden de eed af. Dit jaar komen daar nog eens 77 collega's bij. Deze aanwervingen zijn noodzakelijk om enerzijds de collega's die op korte termijn met pensioen gaan te vervangen en anderzijds om tegemoet te komen aan de politionele noden van een grootstad zoals Gent.

Een nabije politie, ongeacht het dreigingsniveau

België zit - net zoals andere landen - in een periode met veel uitdagingen en bezorgdheden. Ook de Stad Gent en haar politie blijven niet ongevoelig voor al deze ontwikkelingen. Eén ding is zeker: het politiewerk is er niet gemakkelijker op geworden. Maar de goeie relatie tussen de politiemensen en de Gentenaars blijft prioriteit nummer één.

De Gentse flikken zoeken u

Sinds het najaar van 2014 beschikt het Gentse politiekorps over haar eigen promoteam. Door aanwezig te zijn op rekruteringsevenementen, infodagen, studie- en afstudeerbeurzen, enz. proberen zij jong en oud, met of zonder migratieachtergrond, warm te maken voor een job bij de Gentse politie.

Meer uitgebreide informatie vind je terug in het persbericht.

Labels