Wegenwerken in augustus

In augustus starten heel wat wegenwerken in Gent. We zetten ze allemaal op een rijtje. Bij sommige wegenwerken moet je rekening houden met een omleiding.

Fase 3 Bravoko

In de derde fase van het Bravoko-project (Brabantdam, Vogelmarkt, Kouter) wordt de Brabantdam heraangelegd. Deze werken duren van augustus 2015 tot februari 2016. Er is geen doorgang mogelijk in de Brabantdam tussen het H. Lippensplein en het F. Laurentplein. Van augustus 2015 tot oktober 2015 wordt er ook gewerkt op de Kouter. Daar worden de tramsporen vernieuwd.

Blaisantvest

Op 4 augustus 2015 starten werken in de Blaisantvest. Ter hoogte van de werken is beperkte doorgang mogelijk. Er zijn omleidingen via de R40 en de Wondelgemstraat. Het AZ Sint-Lucas en het Justitiepaleis blijven steeds bereikbaar. De werken duren tot het einde van het jaar.

Sint-Denijslaan

Vanaf 4 augustus 2015 tot in het voorjaar 2016 zullen er werken gebeuren in de Sint-Denijslaan. De projectzone omvat de volledige Sint-Denijslaan, van de Maurice Dupuislaan en de aansluiting op de binnenring tot aan de nieuwe tramtunnel (Timichegtunnel) aan het station. In de eerste fase (100 werkdagen) blijft eenrichtingsverkeer naar het station mogelijk. Daarna zal er een aangepaste omleiding zijn.

Krommenellenboog

Nog op 4 augustus 2015 gaan wegenwerkers aan de slag in de Krommenelleboog. De straat wordt integraal vernieuwd en opnieuw aangelegd als woonerf. Er is een omleiding van kracht. Begin december 2015 zullen de werken afgerond zijn.

Aambeeldstraat en Haspelstraat

Vanaf 4 augustus 2015 tot februari 2016 worden werken uitgevoerd in de Aambeeldstraat en de Haspelstraat (Brugse Poort). Deze straten worden heraangelegd als woonerf. Het verkeer wordt omgeleid.

Labels