Verkeerscontroles op Wapenstilstand

Tijdens Wapenstilstand stond de Verkeersdienst niet stil. Zij voerde een aantal verkeerscontroles uit.

Controle fietsverlichting

In de vroege ochtend werden 37 fietsers gecontroleerd in de fietsstraat Coupure. 36 fietsers waren tip top in orde.

Controle gordeldracht en GSM-gebruik

Tijdens deze controle stonden motorrijders van de Gentse politie verdekt opgesteld in de omgeving van de Dampoort en de Kouter om voorbijrijdende bestuurders te controleren op het gebruik van een GSM achter het stuur en het dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder  droeg geen gordel en kreeg een boete van 116 euro. Motorrijders betrapten 5 bestuurders op het gebruik van hun telefoon tijdens het rijden. Ook zij kregen een boete van 116 euro te slikken. Twee verkeersinbreuken van de derde graad werden beboet met een onmiddellijke inning van 174 euro: een fietser die een rood verkeerslicht negeerde rond de Dampoort, en een chauffeur die het verkeersbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder) negeerde.

Snelheidscontrole

In de Industrieweg en de Deinsesteenweg stelde de politie zich op met een anoniem flitsvoertuig.

In de Industrieweg geldt een snelheidsbeperking van 90 km/h. 1.151 voertuigen passeerden de controlepost, 247 reden te snel (21,4%). De topsnelheid bedroeg 145 km/h. Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de Deinsesteenweg (70 km/h) werden 219 voertuigen gecontroleerd en reden 31 bestuurders te snel (14%). De topsnelheid bedroeg daar 114 km/h. Bij vijf chauffeurs werd een speekseltest voor de opsporing van drugs afgenomen – 2 daarvan waren positief. De rijbewijzen van de betrokken chauffeurs werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Labels