Verkeerscontrole 08-05-2021: 8 rijbewijzen ingetrokken

De heropening van de terrassen gisteren was een moment waar velen naar uitkeken. Ook al zorgden sommige regels om veilig van een hapje en een drankje te genieten op een terras even voor verwarring, de regels om veilig deel te nemen aan het verkeer zijn niet veranderd tijdens deze pandemie. De Gentse politie controleerde gisteren op alcohol, drugs en overdreven snelheid. Er reden behoorlijk wat chauffeurs tegen de lamp.

De politie controleerde op alcohol en drugs in het verkeer ter hoogte van de Charles de Kerchovelaan / Godshuizenlaan en de Gustaaf Callierlaan / Graaf van Vlaanderenplein. 421 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol. 16 onder hen hadden teveel gedronken om nog veilig aan het verkeer deel te nemen, in drie gevallen was de alcoholconcentratie dermate hoog dat de chauffeurs onmiddellijk hun rijbewijs moesten inleveren voor 15 dagen. Nog twee bestuurders reden onder invloed van drugs, ook zij moeten hun rijbewijs 15 dagen missen.

In de Doornzelestraat, Keizer Karelstraat en de Neermeerskaai (alle zone 30) stelde de politie ook een anoniem flitsvoertuig op. In de Neermeerskaai reed 35% te snel en moest de politie 2 rijbewijzen onmiddellijk intrekken wegens overdreven snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 69 km/h. In de Doornzelestraat reed 14% te snel. De chauffeur die de topsnelheid van 85 km/h liet optekenen zal even niet meer zelf achter het stuur kunnen kruipen, ook zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. In de Keizer Karelstraat reed 14% te snel.

Labels